Радина Боршош

SSS: Каква е страстта на живота ти? 

R: Изкуството, театъра, киното. Аз съм емоционален човек и влагам страст във всичко, което истински обичам. Вярвам, че нещата, направени с любов винаги са красиви и вдъхновяващи.   "Изкуството е самият живот и то не познава смъртта.", мисля че са думи на  Оскар Уайлд. 

 

SSS: Как преминава един твой ден?

R: Денят ми започва рано, но затова пък продължава дълго :-) Ставам след десетата аларма, задължително пия кафе и тогава всичко се нарежда с усмивка за новия ден. В момента ритъмът ми е много натоварен - репетирам в Народен театър пиесата "Три високи жени" на Едуард Олби. Силна драматургия и голямо актьорско предизвикателство. Този проект ме срещна с легендата Мария Стефанова, изключителна актриса, която се завръща в Народния театър за тази постановка. След репетициите до късно вечерта съм в НАТФИЗ. И така всеки ден! Не се оплаквам, защото щастливият актьор е заетият актьор!

 

SSS: Без какво не можеш?

R: Не мога без семейството си, приятелите и театъра. 

 

SSS: Кое е любимото ти място?

R: Сцената! Там се чувствам завършена и заредена. През декември студентите на проф. Стефан Данаилов бяхме част от специалното честване на 75-годишния му юбилей в Народен театър "Иван Вазов". Когато стъпих на голямата сцена, точно в този театър, ме завладя такава емоция. Това е особено място - сякаш усещаш следите на всички изключителни творци, оставили сърцата си там. Толкова любов и отдаденост. Явор Гърдев беше казал "Ние, отиващите към театъра, всъщност се връщаме у дома."! Искам да бъда у дома!

 

SSS: Светски въпроси, които те вълнуват (от света/международно)?

R: Честно, не ме вълнуват светски въпроси. Съзнавам, че моята професия е свързана със светския блясък, шум и клюки, но това не е моята стихия. Вярвам, че хората от шоубизнеса в световен мащаб, а и у нас трябва да бъдат хора с послания и каузи. Вижте само какви скандали за сексуален тормоз разтърсиха Холивуд. За съжаление това, че си добър професионалист, не означава автоматично, че си и добър човек. Затова най-важното за мен е да остана здраво стъпила на земята и да следвам сърцето си.

 

SSS: Коя е най-чаровната ETHNO черта в България за теб?  

R: Любопитството, стремежът да видиш отвъд хоризонта. Не харесвам  хейтърите, които коментират живота ни само с лошо. Народ, който е създал писменост, красива музика и песни, не може да е лош.  Хората живеят трудно и това ги прави по-негативни, но в същото време българите са добри, състрадателни, хора с характер.

 

SSS: Какво интересно ти предстои? 

R: Премиерата на "Привличане"! Радвам се, че съм част от този филм на продуцента Башар Рахал и режисьора Мартин Макариев. Една прекрасна история за предателство, промени и любов. Създаването на този филм ме срещна с великолепни актьори, с които преживяхме невероятни моменти. Гледайте "Привличане", защото този филм няма да ви остави безразлични! Оставете се да бъдете привлечени...


Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net